landschappelijke tuinen
Een diepgewortelde liefde
voor de natuur
 

Droomt u ook van zo’n tuinman voor uw (bedrijfs)tuin?

Hoe een briesje het gras doet liggen en hoe het daarna weer opveert. Hoe grind onder sandalen knispert, hoe bloemen ontluiken in de ochtendzon. Hoe het tuinhekje niet meer kraakt als het opengaat. Hoe zaadjes in de grond worden ingebed, handen in de aarde woelen, alles naar lente geurt. Hoe hij daar staat: uw eigen tuinman die het allemaal zo mooi heeft gemaakt.

Kies voor hoveniersbedrijf Hoondert Ovezande in Zeeland

Sinds 1962 verzorgen wij de groenvoorzieningen en het grondwerk van particulieren,
bedrijven en overheidsinstellingen in Zeeland.

 

 
 
 
 
 
 
 

 

 
 

 

 
 

 

Particulieren

Tuinrenovatie en -aanleg
Bent u toe aan iets anders of net verhuisd naar een huis met een tuin waar nog wel het een en ander aan mag gebeuren? Hoondert Ovezande verzorgt de complete aanleg of renovatie van uw tuin. Hierbij letten wij op de juiste beplanting zodat u het hele jaar door van uw tuin kunt genieten. Ook houden we rekening met uw wensen, zoals de kindvriendelijkheid of privacy.

Tuinaanleg begint bij de basis, zoals goed grondwerk, goede riolering en, eventueel, drainage. Hierover adviseren wij u graag.

Wilt u niet de hele tuin op de schop nemen? Met een tuinrenovatie nemen we maar een deel van uw tuin onderhanden. Met het vervangen van enkele elementen oogt alles relatief eenvoudig weer als nieuw.

Heeft u een tuinarchitect of -ontwerpbureau een tuinontwerp laten maken? Dan leggen wij uw tuin graag aan volgens dit ontwerp. Leg ons het ontwerp voor en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Tuinonderhoud
Een tuin vergt veel onderhoud om mooi te blijven. Niet iedereen heeft de tijd, zin of kunde om met groen in de weer te zijn. Wij voeren daarom al uw tuinonderhoud uit. Dit kan eenmalig, op afroep of door het afsluiten van een onderhoudscontract. Zo heeft u nooit meer omkijken naar uw tuin en ligt deze er het hele jaar goed bij.

onkruid verwijderen

Schuttingen en pergola’s
Wilt u wat meer privacy, een grote tuin opdelen in verschillende segmenten – voor bijvoorbeeld een zithoek – of een oude haag vervangen? Wij leveren en plaatsen schuttingen en pergola’s. Zo brengen we sfeer en beschutting in elke tuin.

Rooien en snoeien
Om ervoor te zorgen dat bomen, struiken en hagen gezond en op het gewenste formaat blijven, dienen ze regelmatig gesnoeid te worden. Dat is nu echt een klus voor ons hoveniersbedrijf.

Soms geeft een boom overlast, bijvoorbeeld wanneer deze overhangt of op deze op een onhandige plek staat. Dan kunt u een beroep op ons doen om deze te rooien en eventueel af te voeren. Wij hebben hiervoor de juiste kennis en goed materiaal in huis.

Bedrijven

tuin opknappen

Aanleg van bedrijfstuinen en -terreinen 
U wilt natuurlijk graag dat de tuin en het terrein van uw bedrijf representatief zijn. Het is een van de eerste dingen die uw zakenrelaties en werknemers zien als ze uw bedrijf een bezoek brengen.

Wij verzorgen de aanleg van de groenvoorzieningen bij uw bedrijf. Deze aanleg begint bij de basis. Wij leveren goed grondwerk, goede riolering en, indien nodig, drainage. Op deze basis creëren wij een goed ogende, presentabele tuin die weinig onderhoud behoeft.

Als u al een ontwerp heeft laten maken door een tuinontwerpbureau of -architect, leggen wij uw bedrijfstuin of -terrein precies volgens dat plan aan. Vraag hiervoor geheel vrijblijvend een offerte aan.

Daarnaast zijn wij er ook voor het aanleggen van alle mogelijke verhardingen, zoals asfaltering of bestrating, zodat niet alleen het groen van uw terrein een nieuw jasje krijgt.

Tuinonderhoud 
Om uw bedrijfstuin representatief te houden is regelmatig onderhoud nodig. Schakel ons in voor al uw groenonderhoud, eenmalig, periodiek of op afroep. Wij stellen graag samen met u een op maat gemaakt onderhoudsplan op. U kunt ook een onderhoudscontract afsluiten zodat u altijd zeker bent van een goed onderhouden bedrijfstuin.

Maaionderhoud
Wij maaien uw (weg)bermen en ruwe terreinen. Door ons uitstekende materiaal kunnen wij zelfs op de moeilijkste plaatsen maaionderhoud plegen. Na afloop voeren we alle restanten af en laten alles weer piekfijn achter. 

Slotenonderhoud
Ook de waterwerken van uw terrein verdienen, zodat ze netjes blijven, een onderhoudsbeurt. Daarom wordt aangeraden deze zo nu en dan op te schonen. Wilt u de sloten rondom uw bedrijf laten onderhouden? Schakel ons dan in voor al uw delf- en korfwerkzaamheden.

Rooien en afvoer van bomen
Staan er bomen op uw bedrijfsterrein of in uw bedrijfstuin die gerooid moeten worden? Wij zijn zeer ervaren met het rooien van bomen, struiken en hagen. Na afloop voeren we alles uiteraard voor u af.